Kaagcup

Elk Hemelvaartweekend strijden bijna 300 zeilboten tegen elkaar om de Kaagcup. De meeste deelnemers komen uit de regio Zuid-Holland maar ook Scoutinggroepen uit de rest van het land weten de Kaag te vinden.

Tijdens de wedstrijden worden de boten ingedeeld in verschillende klassen zodat iedereen op zijn eigen niveau kan strijden. Deze klassen variëren van instructieklasse voor de jongsten tot de vrije klasse waar de meest ervaren loodsen en stafleden het tegen elkaar opnemen. Om alles goed te laten verlopen wordt er gevaren volgens de Regels voor Wedstrijdzeilen 2017-2020 (uitgegeven door het Koninklijke Watersport Verbond).

Kaagcup 2019

In 2019 worden de Kaagcup Zeilwedstrijden gehouden op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni. 

De inschrijving is begonnen op vrijdag 19 april en sluit op zaterdag 11 mei. Zie ook de uitnodiging voor meer informatie.

Hier vind je de Wedstrijdbepalingen van 2019. De veldindeling volgt na sluiting van de inschrijving.

Via deze site kun je ons volgen, maar ook via TwitterFacebook en Instagram blijven wij jullie op de hoogte houden. 

Kaagcup zoekt medewerkers

Een evenement als de Kaagcup kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder de hulp van enthousiaste medewerkers. Zeil je niet (meer) zelf mee met de wedstrijden, maar vind je het wel leuk om bij de Kaagcup betrokken te blijven? Of wil je je met jouw leidingteam nuttig maken op het moment dat jullie leden aan het zeilen zijn? Kaagcup is nog op zoek naar boeicontroleteams, die tijdens één, twee of drie wedstrijden willen controleren of iedereen netjes de aangegeven baan zeilt.

Ook zoeken we nog een veiligheidsteam (het liefst met eigen snelle motorboor), dat toezicht houdt op het water, grote schepen begeleid en EHBO verleent indien nodig.

Lijkt het jou leuk om dit met jouw leidingteam, loodsengroep of groep scoutingvrienden op te pakken? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of geef het aan bij de inschrijving van de deelnemers.

Foto's en video's Kaagcup 2018

Ook Kaagcup 2018 is weer mooi in beeld gebracht. Veel foto's (gemaakt door Ferry en Ellen van Yperen) en video's vind je op onze eigen Facebookpagina. Daarnaast was de Kaagcup dit jaar goed in beeld bij het Jeugdjournaal. Heb jij het item nog niet gezien? Kijk dan hier!

Uitslagen Kaagcup 2018

De einduitslagen van de Kaagcup 2018 zijn hier te vinden.

Alle deelnemers, stafleden en medewerkers bedankt voor jullie bijdrage aan een geweldige Kaagcup en tot volgend jaar!

Blijf ook tijdens de Kaagcup op de hoogte

Ook tijdens deze editie van de Kaagcup zullen we weer op verschillende manieren communiceren, zodat je als deelnemer altijd op de hoogte bent van de laatste informatie en ook als thuisblijver niets hoeft te missen:

  • Via de SMS-dienst worden de diskwalificaties en urgente medelingen verstuurd aan de bij inschrijving opgegeven telefoonnummers;
  • Via Facebook en Twitter zullen we af en toe beelden delen en uiteraard de uitslagen publiceren;
  • Via de Scouting NL app, waarmee het laatste nieuws, de uitslagen, planning en contactgegevens te vinden zijn. Zodra de diskwalificaties bekend zijn of er is ander belangrijk nieuws omtrent de wedstrijden, dan ontvang je een push-bericht in deze app. Deze app is te vinden in de Appstore en Playstore. Zodra je de app hebt gedownload kun je zoeken op Kaagcup.