Informatie kamperen

Het grootste gedeelte van de deelnemers overnacht op het Boterhuiseiland. Hieronder staat de basisinformatie voor wat betreft de regels van het eiland tijdens de Kaagcup.

Eiland

Het Boterhuiseiland is voor de meeste groepen de uitvalsbasis voor de Kaagcup. Het is voorzien van alle gemakken, zoals WC, water en internet. Voor meer informatie zie kagerplassen.scouting.nl

Aanvragen kampeerplaats Boterhuiseiland gaat op het Hoofdformulier tijdens het inschrijven via SOL. 

Kom je met een wachtschip of andere grote vaartuigen, meldt dit dan eerst bij het secretariaat van Stichting Zeeverkennerscentrum Kagerplassen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanwege het niet beschikbaar zijn van een terrein op de vaste wal wordt het Boterhuiseiland anders ingedeeld zodat daar meer personen kunnen kamperen.
Hiervoor gelden de volgende regels:
1) Groepen uit de admiraliteiten Delfland en Rijnland hebben voorrang bij het reserveren op het Boterhuiseiland, mits zij binnen inschrijvingstermijn reageren.
2) Van groepen uit de andere admiraliteiten worden alleen de speltakken scouts en explorers toegelaten op het Boterhuiseiland zolang er nog ruimte is. De andere takken kunnen uiteraard wel deelnemen aan wedstrijden.
3) Alle speltakken van één groep worden bij elkaar geplaatst. 

Melden

Vanaf woensdag 19:00 uur tot en met donderdag is het mogelijk je kampement op te zetten op het eiland.

Bij aankomst op het Boterhuiseiland wordt van iedereen verwacht dat men zich direct meldt bij het service punt, gevestigd naast het toiletgebouw.

Kampeerregels

Vanwege het grote aantal kampeerders op het eiland, is het voor de veiligheid noodzakelijk dat iedereen op de hoogte is van de geldende kampeerregels

Download hier de kampeerregels Boterhuiseiland 2022-versie 6.

Kosten

De kosten voor het overnachten op het Boterhuiseiland bedragen €3,60 p.p.p.n als je voor 24 mei 2022 betaalt. Na 23 mei 2022 betaal je €3,80 p.p.p.n. Dit dient te worden betaald via de Kaagcup organisatie, tegelijk me je inschrijving voor de wedstrijden.

Ben je een seizoen gebruiker van het eiland, dan hoef je dit niet te betalen.

Andere locaties

Het is niet verplicht om op het Boterhuiseiland te overnachten, verscheidene groepen kamperen op andere locaties. Overnacht jouw groep ergens anders, dan willen wij als organisatie graag weten waar, voor in het geval van nood. Je dient dit aan te geven op het hoofdinschrijfformulier.

Indien je kiest voor een andere overnachtingslocatie, dan ben je zelf verantwoordelijk voor jouw informatie en betalingen van die locatie.