Informatie wedstrijden

Gedurende het weekend worden er drie wedstrijden gevaren, twee op vrijdag en één op zaterdag. De wedstrijden van vrijdag dienen als kwalificatie voor de zaterdag.

Omdat het niet mogelijk is om alle 300 boten tegelijk te starten, wordt er een veldindeling gemaakt van maximaal 30 boten per veld. In een veld zitten alleen zeilers uit dezelfde klasse.

Klassen

Zodat iedereen op zijn eigen niveau kan varen wordt er een indeling gemaakt op basis van de kennis en leeftijd. Het is de aan de stafleden van het onderdeel om te bepalen in welke klasse er wordt meegedaan (binnen de leeftijd beperkingen). Voor de klassen met een leeftijdsbeperking is de peildatum 11 mei 2024.

  1. Standaard klasse (lelievletten): met minimaal 4 bemanningsleden onder de 18 jaar, wordt er gevaren in standaard lelievletten zoals beschreven in het vlettenboek van de Landelijke Admiraliteit.
  2. Instructie klasse (Lelievletten): met minimaal 4 bemanningsleden onder de 18 mag in deze klasse een extra instructeur mee zonder leeftijds beperking. Verder zijn de regels hetzelfde als voor de standaard klasse m.u.v. het gestelde in de wedstrijdbepalingen.
  3. Vrije klasse (Lelievletten): met minimaal 4 bemanningsleden zonder leeftijds beperking wordt er gevaren in een standaard casco met een standaard tuigage. Op de overige uitrusting is meer vrijheid.
  4. Schouwen: Er wordt gevaren in een standaard houten of stalen lelieschouw met minimaal 4 bemanningsleden. Er wordt een extra prijs uitgereikt aan de snelste schouw waarvan iedereen jonger dan 18 jaar is.

Raadpleeg de Wedstrijdbepalingen voor gedetailleerde klasse en uitrusting eisen voor alle klassen.

 

Wedstrijd bepalingen

Wedstrijdbepalingen 2024

De wedstrijdbepalingen vormen het complete naslagwerk voor tijdens de Kaagcup. Hier staat alles in omtrent de wedstrijden, de regels, het programma en de prijsuitreiking. Elke deelnemer (wedstrijdboot) krijgt een boekje uitgereikt bij het aanmelden voor de wedstrijden.

Klik hier voor de wedstrijd bepalingen van 2024 (22 april 2024) 

Klik hier voor de flowchart over het indienen van protesten

Mocht er twijfel ontstaan over de correspondentie dan zijn de wedstrijdbepalingen altijd bindend.

Banen kaart

De wedstrijden worden gevaren over de gehele Kagerplassen over een van de beschikbare banen. De uiteindelijke baan wordt bekend gemaakt op het startschip vlak voor aanvang van de wedstrijd.

Download hier de banenkaart

Veldindeling

Vindt hier de Veldindeling bijgewerkt tot en met woensdag 8 mei 2024 .    

Prijzen

Op basis van de uitslag van zaterdag wordt er voor elk veld een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. Daarnaast worden er nog wisselprijzen uitgereikt voor de beste groepen in de verschillende klassen.