Informatie kamperen

Overnachten

Overnachten
Tijdens de Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten zoals hieronder beschreven.  

Boterhuiseiland:
Vanwege de beperkte ruimte, krijgen groepen uit de admiraliteiten 1 (Delfland) en 4 (Rijnland) hier voorrang bij het reserveren.
Voor groepen uit andere admiraliteiten, worden alleen de speltakken Scouts en Explorers toegelaten, mits er plek is. Na de uiterste inschrijfdatum van de Kaagcup (20 april) ontvang je dan bericht of er wel of geen plek is voor jouw speltak.
Zie voor meer informatie hieronder bij Boterhuiseiland.

Boer van Schie:
Deze locatie wordt al tientallen jaren door verschillende groepen gebruikt. 
Reserveren gaat door contact op te nemen met de boer zelf. Contactgegevens zijn verkrijgbaar door te mailen aan:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitval locatie:
Mochten bovenstaande locaties vol zijn, dan hebben we nog een derde locatie achter de hand. Hiervoor zijn we momenteel nog in gesprek met de gemeente Teylingen en zijn we in afwachting van het laatste akkoord. Over deze locatie kunnen we nu dus nog niet meer vertellen. Dit verwachten we wel te kunnen doen tegen de tijd dat de andere locaties vol zijn.

Overige locaties:
Er zijn verschillende campings en jachthavens rondom de Kaag, waar het vaak ook mogelijk is om te overnachten. Reserveren gaat via deze partijen zelf. Ook is het natuurlijk mogelijk om met een wachtschip op te Kaag voor anker te gaan.

Alle groepen dienen op het inschrijfformulier te vermelden waar men tijdens de Kaagcup overnacht, zodat we overzicht hebben in geval van nood.

Het grootste gedeelte van de deelnemers overnacht op het Boterhuiseiland. Hieronder staat de basisinformatie voor wat betreft de regels van het eiland tijdens de Kaagcup.

Boterhuiseiland

Het Boterhuiseiland is voor de meeste groepen de uitvalsbasis voor de Kaagcup. Het is voorzien van alle gemakken, zoals WC, water en internet. Voor meer informatie zie kagerplassen.scouting.nl

Aanvragen kampeerplaats Boterhuiseiland gaat op het Hoofdformulier tijdens het inschrijven via SOL. 

Kom je met een wachtschip of andere grote vaartuigen, meldt dit dan eerst bij het secretariaat van Stichting Zeeverkennerscentrum Kagerplassen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Om de capaciteit van het eiland maximaal te kunnen benutten gelden de volgende regels:
1) Groepen uit de admiraliteiten Delfland en Rijnland hebben voorrang bij het reserveren op het Boterhuiseiland, mits zij binnen de inschrijvingstermijn reageren.
2) Van groepen uit de andere admiraliteiten worden alleen de speltakken scouts en explorers toegelaten op het Boterhuiseiland zolang er nog ruimte is. De andere takken kunnen uiteraard wel deelnemen aan wedstrijden.
3) Alle speltakken van één groep worden bij elkaar geplaatst. 

Melden

Vanaf woensdag 19:00 uur tot en met donderdag is het mogelijk je kampement op te zetten op het eiland.

Bij aankomst op het Boterhuiseiland wordt van iedereen verwacht dat men zich direct meldt bij het service punt, gevestigd naast het toiletgebouw.

Kampeerregels

Vanwege het grote aantal kampeerders op het eiland, is het voor de veiligheid noodzakelijk dat iedereen op de hoogte is van de geldende kampeerregels

Download hier de kampeerregels Boterhuiseiland 2024-versie 3.

Kosten

De kosten voor het overnachten op het Boterhuiseiland bedragen €4,25 p.p.p.n als je voor 6 mei 2024 betaalt. Na 5 mei 2024 betaal je €4,45 p.p.p.n. Dit dient te worden betaald via de Kaagcup organisatie, tegelijk me je betaling voor de wedstrijden.

Ben je een seizoen gebruiker van het eiland, dan hoef je dit niet te betalen.

Indien je kiest voor een andere overnachtingslocatie, dan ben je zelf verantwoordelijk voor jouw informatie en betalingen van die locatie.